Kunstrådgivning

Er man ny på kunstmarkedet, kan det ofte føles svært at have overblik over de mekanismer, der driver dette komplekse maskineri. Der er mange aktører, der har indflydelse på samtidskunstens niveau og udvikling og derfor kan det være svært at orientere sig og identificere A-værkerne på samtidskunstscenen. Men det er her kunstrådgivning kan træde ind i billedet. Kunstrådgivning kan indebære alt lige fra analyse af kunstnere, værker og gallerier til forbindelser til nøgleaktører på markedet.

Tidligere var kunsten sværere tilgængelig da en handel var en lang proces og altid fysisk. Sådan er det ikke længere. Hele verden er et galleri, og et kunstværk er kun en PDF væk. Det har gjort markedet meget større og som konsekvens af dette, meget mere forvirrende. For er der mere at vælge imellem, kan du også forvente, at en stor del af udvalget ikke holder i længden.

Derfor er der brug for et ekstra filter i processen. Det er her kunstrådgiveren kan hjælpe. Et trænet menneske, der ikke laver andet end at sondre imellem det geniale, det gode, det dårlige og det dybt elendige. En kunstrådgiver varetager hele processen og hjælper med alt lige fra at identificere et A-værk til din samling, til at få solgt værket igen. 

Untitled af Cosima Von Bonin