<< Back

Vitamin P - det er slet ikke så svært at spå. Heller ikke om fremtiden.

I 2002 udgav PHAIDON en bog. Et opslagsværk, der skulle fungere som en hyldest til maleriet og mane enhver påstand om dette medies død endeligt til jorden.

Bogen hed: Vitamin P. Barry Schwabsky skrev et indsigtsfuldt forord om værdien af malerkunsten - uagtet om dens ophav var konceptuelt eller organisk. Og udvalgte kuratorer blev bedt om at nominere en række af de malere, de fandt mest interessante (læs afgørende for maleriet og maleriets udvikling) nu og i fremtiden. De tænkte ikke investering. Kun åndelig berigelse. Men alligevel er det påfaldende, hvor mange af de få udvalgte kunstnere, der har løftet det ansvar, de blev tildelt. Mere end 90% af alle de udvalgte kunstnere i Vitamin P er stjerner i dag. Kunstneriske sværvægtere og økonomiske ”sure things”. Det var der mennesker, der kunne se allerede for 10 år siden. Hvem der bare havde en Vitamin P anno 2011…

 

P.S. Nedenstående er et link til den oprindelige Vitamin P. Vil du have indsigt i hvem, hvad og hvorfor indenfor samtidskunst anbefaler vi, du ser en ekspert på området ;-)

http://www.phaidon.co.uk/store/art/vitamin-p-9780714842462/